TopDog Training

TopDog training


TopDog is een sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining. In twaalf wekelijkse sessies coachen wij jongeren tussen 8 en 21 jaar samen met de honden om rustig, duidelijk en vol zelfvertrouwen te communiceren.

We gaan de vaardigheden die ze al bezitten uitvergroten, oefenen en trainen. Zo worden de jongeren steeds zelfverzekerder, verlopen contacten met anderen steeds makkelijker en leren ze grenzen beter aan te geven.

Hierdoor groeit hun zelfvertrouwen en zullen ze zich minder snel boos, angstig of onzeker voelen.


TopDog: veel doen, weinig praten

TopDog is een training van veel doen en weinig praten. De jongeren gaan actief met de hond aan de slag, eerst binnen maar al snel veel buiten. Door leuke en uitdagende oefeningen, humor en positieve feedback, leren ze dat aanpassingen in hun lichaamshouding, gedrag en stemgebruik direct resultaat oplevert. De hond wil naar hen luisteren en met hen samenwerken. Vervolgens maken we vergelijkingen naar situaties waar de jongere in zijn sociale omgang met anderen tegenaan loopt.


TopDog: vrijer voelen 

Door het vele oefenen met de hond gaan de jongeren thuis, op school of op het werk en in hun vrije tijd steeds meer verbetering merken en lekkerder in hun vel zitten. Ze worden zelfverzekerder en staan steviger in de maatschappij.