Het team

De honden

Het team 


Hanneke Kruizinga

Als afgestudeerd psychiatrisch verpleegkundige deed ik vele jaren ervaring op binnen de GGZ. In de functie als case manager en ambulant begeleider binnen de jeugdzorg ontdekte ik hoeveel een hond kan betekenen in de begeleiding van cliënten. Daarnaast leverde het ook prachtige resultaten op. Ik wil een verschil maken binnen de jeugdzorg, daarom richtte ik Human & Dog Psychology op. Sinds 2019 ben ik gecertificeerd TopDog trainer. 


Specifieke benadering

Sinds 24 jaar leid ik zelf honden op en ik ben hierin nooit uitgeleerd. Elke hond heeft een specifieke benadering nodig zodat zijn karakter het beste tot zijn recht komt en de hond zonder stress binnen het gezin kan functioneren. Het versterken van de kwaliteiten geeft vertrouwen en resultaat.


Bewust maken van kwaliteiten

Zo is dat ook met kinderen, jongeren en volwassenen. Hun eigenheid staat voorop. Met betrokkenheid en enthousiasme ga ik met de deelnemers aan de slag om ze bewust te maken van hun kwaliteiten zodat hun zelfvertrouwen, zelfbeheersing en weerbaarheid groeit.


Drie labradors

Het team bestaat uit drie gecertificeerde labradors: Flynn, Ivvy en Bruce. Labradors zijn jachthonden en bij uitstek geschikt om mee te werken. Ze hebben een vrolijk karakter en zijn altijd in voor actie en apporteren, belangrijke onderdelen tijdens de TopDog Training. Tijdens de eerste sessie van de training maken we de match tussen de jongere en de hond. Dit is namelijk volledig afhankelijk van het karakter van de jongere en zijn of haar hulpvraag. 

Flynn

Waar zij ruimte ziet tot het verleggen van grenzen, zal zij alles inzetten om haar zin te krijgen. Met haar vrolijke karakter en clowneske gedrag is Flynn een uitdaging voor iedere jongere. Zij staat stevig ‘op haar poten’ en weet wat ze wil. Lege flesjes, schoenen, ballen, dummies of een dode muis…

Voor Flynn is alles een feestje om te apporteren en hier maken we tijdens de TopDog training dan ook veelvuldig gebruik van. 

Ivvy

Rustig, aanhankelijk en een tikkeltje eigenwijs. Ivvy heeft al menig jongere geholpen met de zoektocht naar zichzelf. Zij heeft rustige en duidelijke aanwijzingen nodig om haar te helpen wanneer ze onzeker is. Is haar vertrouwen eenmaal gewonnen, dan wil ze graag aan het werk. Ze vindt alles leuk: volgen, luisteren, dummies apporteren… met de juiste benadering is zij overal voor in. 

Bruce

Een trouwe en lieve hond, die het allemaal erg graag goed doet maar soms ook flink eigenwijs kan zijn. Dat is Bruce.

Enerzijds kan Bruce wat onzeker gedrag vertonen, anderzijds weet hij precies wat hij wil. Het vergt veel geduld, rust en creativiteit van de jongere om Bruce te laten samenwerken.

Een uitdaging die niet voor iedereen is weggelegd… Maar als dit lukt zal Bruce alles voor de jongere doen.